Wat is het verschil tussen Copy Trading en PAMM?

Verschil copy trading en pamm. Je ziet twee laptops en 2 handen. 1 hand heeft een potlood vast

Als je op zoek bent naar steeds nieuwe manieren van passief inkomen generen heb je vast wel eens van Copy trading en PAMM gehoord. Beide hebben aan populariteit gewonnen en trekken de aandacht van zowel ervaren als beginnende handelaren. We gaan iets dieper in op beide modellen. We kijken daarbij naar overeenkomsten, verschillen, voordelen en risico’s van beide methodes.


Wat is copy trading?

Copy trading maakt handelen simpel door vrij eenvoudig de trades van van succesvolle (dat is wel zo handig) handelaren te kopiëren. Met een paar simpele klikken handel je precies zoals de beste handelaar.


Risico’s en voordelen

Copytrading is efficiënt en bespaart een hoop tijd. Toch zijn er enkele risico’s:

  • Marktfluctuaties
  • Technische problemen
  • Afhankelijkheid van een of meerdere handelaren.

Dat gezegd hebbende, copy trading is zeer zeker een aantrekkelijke optie om passief inkomen te vergaren.


Wat is PAMM?

PAMM staat voor Percentage Allocation Money Management. In een PAMM-account worden fondsen samengevoegd en een aangewezen manager of handelaar neemt namens investeerders beleggingsbeslissingen. Lees hier meer over PAMM


Risico’s en voordelen

PAMM-accounts bieden toegang tot professionele vermogensbeheerders, met diversificatie én transparantie. Een nadeel is dus dat je beperkte controle hebt over handelsbeslissingen.Belangrijkste verschillen

Hoewel beide manier vertrouwen op de kunde van investeerders, zijn er wel degelijk verschillen. Copy trading biedt geïndividualiseerde fondsen voor elke handelaar, terwijl PAMM investeerdersfondsen combineert voor handelaren. Copy Trading biedt meer controle aan investeerders, terwijl PAMM de beslissingen van de manager prioriteert.


Een keus maken tussen PAMM en Copy trading

Uiteindelijk moet je altijd zelf een keus maken. Kies voor waar je een beter gevoel bij hebt. Ga je voor de controle en aanpassingsmogelijkheden van Copy trading of ga je juist voor de expertise en kunde van handelaren (of bots) van PAMM accounts? Bij Compound Creator kiezen we voor PAMM accounts. Omdat je op deze manier het eenvoudigst bouwt aan een passief inkomen. Daarnaast is de transparantie van PAMM accounts in onze ogen onbetaalbaar.

Wil je meer informatie over PAMM accounts? Neem contact met ons op en wij helpen je verder!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *