Capital at Risk

Capital at risk (CaR) is een term die vaak wordt gebruikt in de financiële wereld, met name bij investeringen en handel. Het verwijst naar het bedrag aan geld dat een belegger of handelaar in gevaar brengt bij het uitvoeren van een bepaalde investering of transactie. Het betekent dat het geïnvesteerde kapitaal kan worden blootgesteld aan verlies als gevolg van marktbewegingen of andere risicofactoren.

Het gebruik van de term capital at risk benadrukt het belang van risicobeheer en het besef dat investeringen en handel risico’s met zich meebrengen. Het herinnert beleggers eraan dat ze geld kunnen verliezen en dat ze bereid moeten zijn om dit risico te aanvaarden voordat ze een investering doen of een transactie uitvoeren.

Bij het nemen van beleggingsbeslissingen is het belangrijk om het kapitaalrisico te evalueren en te overwegen hoeveel geld je bereid bent te verliezen voordat men begint met investeren of handelen. Dit kan helpen om verliezen te beperken en ervoor te zorgen dat het risico in lijn is met de individuele beleggingsdoelstellingen en risicotolerantie.