Bull market

Een bullmarkt verwijst naar een markt waarin de prijzen van activa stijgen en het algemene sentiment optimistisch is. Het wordt gekenmerkt door een aanhoudende stijging van de prijzen, vaak met een toename van het handelsvolume. In een bullmarkt hebben investeerders vertrouwen in de toekomstige groei van de markt en zijn ze geneigd om posities in te nemen die gericht zijn op het profiteren van deze stijgingen.

Het beeld van een stier, die zijn hoorns omhoog gooit, wordt vaak gebruikt om de kracht en agressie van een bullmarkt weer te geven. Tijdens een bullmarkt zijn beleggers optimistisch over de economische vooruitzichten, bedrijfswinsten en andere fundamentele factoren die de waarde van activa ondersteunen.

Bullmarkten kunnen zich voordoen in verschillende activaklassen, waaronder aandelen, obligaties, grondstoffen en valuta’s. Beleggers streven ernaar om te profiteren van stijgende prijzen door activa te kopen in de hoop ze later tegen een hogere prijs te verkopen. Het is echter belangrijk op te merken dat bullmarkten niet eeuwig duren en uiteindelijk kunnen worden gevolgd door perioden van neerwaartse correcties of bear markten.

De bekende Charging Bull bij Wall Street